Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%! Wegens succes hebben we de selectie uitgebreid!

Memoarrr!

11.95
WGG1742
op voorraad
+

Omschrijving

Op het eiland zijn kostbare schatten te vinden, maar de vulkaan kan elk moment uitbarsten en de grond schudt onder jouw voeten! Kun jij de schat vinden en jouw schip bereiken voordat het te laat is?

Aan het begin van het spel worden de tegels op de kop in een vierkant grid neergelegd. Elke speler mag vervolgens de drie tegels bekijken die voor hem liggen en dan start het spel.

In jouw beurt bent draai je een locatietegel om en moet je controleren of deze locatie het dier of het terrein gemeen heeft met de vorige opengedraaide locatie. Is dat niet het geval? Dan pak je een vulkaantegel en krijg je deze ronde geen schat. De speler die de vulkaan het langst weet te ontwijken, krijgt uiteindelijk de schat.

Daarna start een nieuwe ronde waarbij alle tegels op dezelfde positie weer omgedraaid worden. Het wordt dus steeds eenvoudiger om te onthouden hoe het speelveld er uit ziet, waardoor de focus meer verschuift naar tactische zetten waarmee je de tegenstanders in de problemen kunt brengen.

Aan het einde van de 7e ronde, wordt gekeken wie de meeste edelstenen op zijn schatkaarten verzameld heeft en deze speler wint het spel. Vervolgens kun je het spel meteen opnieuw proberen met de expertregels waarbij elk dier een speciale vaardigheid heeft waarmee je het de tegenstanders moelijker kunt maken.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
8+
Gemiddelde speelduur:
15 minuten
Taal:
  • NL
EAN Code:
8718026302573

Beoordelingen

Dit spel is samen te vatten als 'memory voor gevorderden'. Of, zoals een vriend van mij zij 'memory, maar dan leuk'.

De eerste ronde is op een gegeven moment vooral gokken. Maar als je goed oplet, moet je de volgende rondes steeds verder komen en omdat je iedere ronde met (practisch) dezelfde opzet speelt als de eerste weet je steeds weer wat verder te komen.

Ook de variatie met de verschillende effecten per dier voegt weer een extra laag toe die niet heel moeilijk is, maar wel voor nog meer variatie zorgt.

Heel leuk spel voor volwassenen die ook voor kinderen goed te begrijpen is.
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: