Out of Stock

Rifugio

 26,89

Artikelnummer: 4ee2bf65c8ae-1 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Uitverkocht

Beschrijving

Beschrijving

Rifugio

Als je door de Italiaanse Dolomieten loopt, zie je bijzondere bloemen, dieren, watervallen, ravijnen en bergtoppen. De speler die de meeste hiervan bezoekt en zijn Rifugios (Italiaans voor ‘berghut’) op strategische plekken bouwt, zal het spel waarschijnlijk winnen.

In Rifugio plaats je elke beurt zeshoekige tegels met slechts een paar eenvoudige regels: weiden naast bos, naast rotsachtige gebieden, die op hun beurt de enige gebieden zijn die bergtoppen mogen hebben. Geen rots naast weiden en geen bergtoppen naast bos of weiden. Een paar speciale tegels moeten precies bij hun zijden passen.

Met je pion (een backpackende toerist) beweeg je rond de geplaatste tegels, bezoek je die waarop speciale items zijn gedrukt (dieren, bloemen, watervallen, enz.) en vermijd je die met beren. Door speciale plaatsen te bezoeken, verzamel je een overwinningspuntenkaart (meestal 2 punten) voor die speciale plaats (voor een beer krijg je echter -3 punten). Er zijn drie items in elke categorie en het verzamelen van de volledige set levert je een bonus van 5 punten op.

Elke beurt heb je twee gratis acties om te bewegen of om een ​​Rifugio (een berghut) te plaatsen. Elke keer dat een tegenstander een tegel bezoekt met je Rifugio, krijg je een kaart met 2 overwinningspunten, maar deze blijven liggen (wat betekent dat je een kaart krijgt met een extra actie die ze op elk gewenst moment kunnen gebruiken).

Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd en degene die de meeste punten heeft verzameld bij het verzamelen van die kaarten, wint.

Extra informatie

Extra informatie

Spelmechanisme , , ,

Taal ,

Taalonafhankelijk

Type

Moeilijkheidsgraad

Leeftijd

Minimale speeltijd

Maximale speeltijd

Minimaal aantal spelers

Maximaal aantal spelers

Uitgever

Ontwerper

EAN 7434052033052

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rifugio” te beoordelen

Andere suggesties…

0
0

Begin met typen en druk Enter om te zoeken

AmerigoThrough The Ages New Leaders and Wonders