Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%!

Sagrada (Engels) - 5-6 Player Expansion

21.95
FGGSA02-VK
op voorraad
+

Omschrijving

Spelmateriaal voor een 5e en 6e speler, nieuwe doelen en gereedschappen waarmee nog meer ramen gemaakt kunnen worden.

Voor deze uitbreiding is het basisspel vereist.

Eigenschappen

Taal:
  • EN

Beoordelingen

Ik denk dat de titel van deze uitbreiding het spel een beetje te kort doet. Toen ik Sagrada eenmaal een paar keer gespeeld had dacht ik niet direct 'Oh, wat jammer dat ik dit niet met 6 mensen kan doen'.

Maar dit spel heeft veel meer dan alleen wat extra dobbelstenen zodat je genoeg hebt voor iedereen. Het voegt een hele nieuwe variant toe die er voor zorgt dat je nog maar 1 ronde dobbelstenen hoeft te kiezen uit de algemene voorraad en de andere haal je uit een persoonlijke voorraad. Dat zorgt er voor dat rondes veel sneller gaan. Dat maakt het niet alleen mogelijk om inderdaad die hogere speler aantallen te spelen zonder heel lang bezig te zijn, maar kan ook een extra strategische laag toevoegen aan het spel onafhankelijk van het aantal spelers.

Ik heb die nieuwe variant ook wel eens geprobeerd met mensen die het originele Sagrada nog niet kende, maar dat zou ik niet direct aanraden. Die extra tactische laag is wel iets waar je een beetje rekening mee moet kunnen houden en het spel zonder de uitbreiding is wat dat betreft net een slag makkelijker.

De toegevoegde persoonlijke doelen ben ik erg blij mee. Het zijn patronen in je raam in plaats van een specifieke kleur, waardoor je veel minder makkelijk kan raden wat iemand aan het sparen is.

Al met al een hele goeie uitbreiding, ook als je nooit van plan bent om het spel met meer dan 2 of 3 spelers te spelen.
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: