Out of Stock

A War of Whispers

 44,99

Artikelnummer: 30097545c793-2 Categorieën: , , , Tags: ,

Uitverkocht

Beschrijving

Beschrijving

A War of Whispers

A War of Whispers is een competitief bordspel voor 2 tot 4 spelers.

Vijf machtige rijken voeren oorlog om de wereld, maar jij bent geen machtige heerser. In plaats daarvan speel je als een geheim genootschap dat gokt op de resultaten van deze oorlog, terwijl je aan de touwtjes trekt om de resultaten te manipuleren en ervoor te zorgen dat weddenschappen vruchten afwerpen.

A War of Whispers is een spel van diepe strategie, verborgen agenda’s en wisselende loyaliteiten. Je begint het spel met vijf loyaliteitsfiches, elk corresponderend met een van de vijf verschillende rijken, waarbij je willekeurig inzet op een loyaliteitswaarde. Je primaire doel is ervoor te zorgen dat wanneer het spel eindigt, de rijken die je het meest loyaal bent, de meeste steden over de hele wereld beheersen. De gameplay bestaat uit beurten die zijn onderverdeeld in vier fasen:

  • Fase van de inzet van agenten: In spelersvolgorde (beginnend met de eerste speler en met de klok mee), verwijdert elke speler agenten en zet ze vervolgens in bij rijksraden, de posities op het bord gemarkeerd als Sheriff, Steward, Marshall en Chancellor.
  • Rijk verandert fase: Elke raadspositie op elke rijksraad zal een actie ondernemen. Als een speler kaarten heeft gekregen, mag hij deze tijdens deze fase spelen.
  • Opruimfase: voeg de beurtmarkering toe aan het volgende veld op de beurtvolger, waarna elke speler de handlimiet van vijf kaarten aflegt.
  • Wisselfase: In spelersvolgorde mag elke speler twee van zijn niet-geopenbaarde loyaliteitsfiches ruilen. Als je ervoor kiest om dit te doen, moet je beide verwisselde loyaliteitsfiches onthullen. Ze blijven onthuld voor de rest van het spel.

De gameplay herhaalt zich in deze volgorde vier keer. Wanneer het laatste veld op het beurtspoor is gevuld, eindigt het spel onmiddellijk en begint de score. De speler met de meeste punten op basis van zijn rijksloyaliteit en de steden die hij controleert, wint het spel.

Extra informatie

Extra informatie

Spelmechanisme , , ,

Taal

Taalonafhankelijk

Type

Moeilijkheidsgraad

Leeftijd

Minimale speeltijd

Maximale speeltijd

Minimaal aantal spelers

Maximaal aantal spelers

Uitgever

Ontwerper

EAN 0610585962336

Andere suggesties…

0
0

Begin met typen en druk Enter om te zoeken

Carcassonne Jagers en Verzamelaars Calico