Out of Stock

The Castles of Burgundy

 44,99

Artikelnummer: 1fb81e0e0bf2 Categorieën: , ,

Uitverkocht

Beschrijving

Beschrijving

The Castles of Burgundy

Het spel speelt zich af in de Bourgogne, Middeleeuws Frankrijk. Elke speler neemt de rol aan van een aristocraat, die oorspronkelijk een klein prinsdom bestuurt. Tijdens het spelen willen ze nederzettingen en machtige kastelen bouwen, handel drijven langs de rivier, zilvermijnen exploiteren en de kennis van reizigers gebruiken.

Het spel gaat over spelers die nederzettingstegels van het speelbord nemen en ze in hun princedom plaatsen, wat wordt weergegeven door het spelersbord. Elke steen heeft een functie die start wanneer de steen in het vorstendom wordt geplaatst. Het vorstendom zelf bestaat uit verschillende regio’s, die elk een eigen type nederzettingstegel vereisen.

Het spel wordt gespeeld in vijf fasen, elk bestaande uit vijf ronden. Elke fase begint met het spelbord gevuld met nederzettingstegels en goederentegels. Aan het begin van elke ronde gooien alle spelers hun twee dobbelstenen en de speler die op dat moment de eerste is, rolt een plaatsingsdobbelsteen voor de goederen. Een goederentegel wordt beschikbaar gemaakt op het spelbord volgens de rol van de goederendobbelsteen. Tijdens elke ronde nemen spelers hun beurten in de huidige beurtvolgorde. Tijdens zijn beurt mag een speler twee van de vier mogelijke soorten acties uitvoeren: 1) een nederzettingstegels uit het genummerde depot op het spelbord nemen die overeenkomt met een van zijn dobbelstenen en deze plaatsen in de verzamelplaats op zijn spelersbord, 2) een ​​nederzettingstegel uit de verzamelplaats van zijn spelersbord naar een ruimte op zijn spelersbord verplaatsen met een nummer dat overeenkomt met een van zijn dobbelstenen in de overeenkomstige regio voor die tegel en naast een eerder geplaatste nederzettingstegel, 3) goederen bezorgen met een nummer dat overeenkomt met een van zijn dobbelstenen, of 4) tokens nemens waarmee de speler de worp van zijn dobbelstenen kan aanpassen. Naast deze acties kan een speler een nederzettingstegel kopen van het centrale depot op het speelbord en deze plaatsen in het verzamelgebied op zijn spelersbord. Als een actie het behalen van overwinningspunten activeert, worden deze punten onmiddellijk geregistreerd. Elke nederzettingstegel biedt een voordeel, extra acties, extra geld, vooruitgang op het turnorder-spoor, meer goederentegels, een dobbelsteenaanpassing of overwinningspunten. Bonusoverwinningspunten worden toegekend voor het vullen van een regio met nederzettingstegels.

Het spel eindigt wanneer de laatste speler zijn beurt aan het einde van de vijfde ronde van de vijfde fase beëindigt. Overwinningspunten worden toegekend voor ongebruikt geld en werknemers, en niet-geleverde goederen. Bonusoverwinningspunten van bepaalde nederzettingen worden toegekend aan het einde van het spel.

De speler met de meeste overwinningspunten wint.

De regels omvatten basis- en geavanceerde versies.

Extra informatie

Extra informatie

Spelmechanisme , , ,

Taal

Taalonafhankelijk

Type

Moeilijkheidsgraad

Leeftijd

Minimale speeltijd

Maximale speeltijd

Minimaal aantal spelers

Maximaal aantal spelers

Uitgever

Ontwerper

EAN 4005556269259

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “The Castles of Burgundy” te beoordelen

Andere suggesties…

0
0

Begin met typen en druk Enter om te zoeken

queens-necklaceel-gaucho